donderdag 6 augustus 2009

Domes Europe B.V.

Domes Europe B.V.
Nijverheidsstraat 6F
5331 PT Kerkdriel
The Netherlands
tel: +31 (0) 418 639 122
fax: +31 (0) 418 637 200

In 2005 is Domes Europe B.V. opgericht door Rutger Jansen (Blixxem Event Support B.V.) en Johan Ziems.
In dat jaar zijn ze gestart met de productie, huur en verkoop van Domes. De Domes worden in Nederland geproduceerd en verscheept over heel de wereld.

Rutger Jansen is sinds jaar en dag werkzaam in de evenementenbranche met Blixxem Event Support B.V. Gespecialiseerd in het technisch produceren van evenementen op klein en groot formaat. Blixxem doet de productie voor opdrachtgevers als Extrema / Sneakerz / 1Management / Party Planners / ID&T / Q-Dance / B2S / Armada / Alda Events / Armin van Buuren / Nokia / SNS / Grolsch / Alpha69 e.v.a.

Johan Ziems is al jaren een bekende in de “Dome business”. Johan is na het vallen van de Berlijns muur vanuit Oost Duitsland vertrokken om zijn geluk te beproeven in Amerika. In 1994 is hij gaan wonen in een 5 meter Dome, waar hij verliefd werd op de Dome als woonomgeving. De jaren erna heeft hij met anderen een Dome bedrijf opgezet in Oregon en bouwde in 1998 een 11 meter Dome in Austin Texas. Later dat jaar leverde en bouwde hij 5 meter Domes voor de slachtoffers van hurricane Mitch in Honduras.

In 1998 bouwde hij de eerste Dome op het Burning Man Festival. Nu 10 jaar later is de Dome niet meer weg te denken op het festival. Later dat jaar werd Johan ingehuurd door Leonardo DiCaprio om het eerste Dome Nieuwjaarsfeest te geven in Los Angeles. In 2002 heeft hij de 19 meter Dome ontwikkeld welke debuteerde bij El Circo (www.elcirco.org) een performance groep en productie bedrijf.

De samenwerking bestaat uit het gezamenlijk runnen van 2 bedrijven Domes Europe en Dome Guys waarbij Domes Europe de Europese zijde van de oceaan voorziet van Domes en Dome Guys de Amerikaanse. Gezamenlijk hebben zij voor veel verschillende opdrachtgevers gewerkt zoals Thievery Corporation / Alicia Keys / Mass Music Dome / The Do Lab / Volkswagen / Mercedes / Dodge / Toyota / Microsoft / National Geographic / Greenpeace / Golden Globe Awards / Cirque de Soleil / Cartier / Nokia / SNS / Keith Greco Decor / Museumnacht / KNVB / Wink / Bread & Butter / Todaysart / Brandbase / KPN / BloemBloem / Michelin / Clockwork e.v.a.

Vanaf 2008 zijn er ook partners gevonden in Frankrijk, Portugal en Italiƫ, respectievelijk Domes France, Domes Iberia en Domes Italia.

Geen opmerkingen: